loloablestuff

Earth Hour 2013 (RO only)

Posted on: 20 Martie 2013


Poate aţi auzit în anii trecuţi de Earth Hour, dacă nu, vă fac cunoştiinţă acum cu una din cele mai mari acţiuni menite să atragă atenţia asupra exceselor pe care omul le comite asupra naturii: abuzul de energia electrică.

Din nou, sunt tentată să vă fac teoria chibritului şi din nou mă cenzurez, de fapt, doar mă limitez la a vă face un rezumat: dacă nu suntem eficienţi energetic (lăsăm aparatele electrice în priză şi când nu le folosim, favorizăm apariţia cererii de produse de import, care vin cu costurile adiţionale legate de transport şi depozitare/refrigerare ce se plătesc în bani şi în „natură”, lăsăm becurile deschise – deşi aici e treaba cu dus şi întors: unele studii arată că pe perioade mai scurte de timp se economiseşte mai multă energie dacă nu acţionăm prea des butonu on/off, etc) alimentăm sistemele politice/economice să construiască uzine electrice care nu vin aşa gratuit, cum s-ar întâmpla într-o lume ideala, ci vin cu datoria de a exploata gaze naturale/păcură/cărbuni şi de a modifica ecosisteme acvatice/terestre prin construcţia de hidrocentrale, centrale mareo-motrice, centrale eoliene, etc care, oricât de „eco” ar fi prezentate în presă, modifică peisaje (suprafaţa topografică propriu-zisă) şi afectează biodiversitatea (îngreunează migrarea organismelor pentru înmulţire: păsările sunt deranjate şi nu mai cuibăresc sau chiar sunt prinse în elicele eolienelor, peştii nu pot trece de baraje ca să-şi depună icrele, etc).

După atâta vorbărie, care e pe placul puţinelor pasionate de beauty, cei care au ajuns cu lectura până aici vor vrea cu siguranţă să ştie mai multe despre Earth Hour. Conceptul e simplu: sâmbătă, 23 martie, ora 20:30, participanţii la Earth Hour vor stinge luminile în casele/clădirile lor, pentru a trimite un mesaj global asupra risipei de energie şi, în general de resurse, care se face pe întreaga Terra.

Aşa arată Pământul în timpul nopţii. Evident, cele mai mari aglomerări urbane sunt şi cele mai luminoase puncte de pe hartă.

Earth during Night light spots satellite imageEurope during the night London Paris lighted SatelliteUSA SUA during the night noaptea Satellite Satelit image fotoSursa celor trei imagini: adevarul.ro

WWF, organizaţia reprezentată şi în România de simpaticul Panda, este cea care se ocupă de proiectul Earth Day în România. În 2013, la cererea publicului, WWF a creat şi tricouri simpatice pe care le puteţi cumpăra de aici, ca să vă recunoaşteţi cu alţi participanţi Earth Hour şi ca să susţineţi financiar (indiferent cât de puţin) cauza. Bumbacul din care sunt făcute tricourile este organic şi respectă standardele fair trade.

Consider că este important de precizat că participarea la Earth Hour nu rezolvă decât o parte infimă din problemă şi trebuie corelată cu înţelegerea mai profundă a subiectului (dacă vreţi mai multe informaţii, comment sau mail) şi cu o schimbare în stilul de viaţă, în fiecare zi! Earth Hour trebuie să reprezinte doar trigger-ul acestei schimbări. Nu e de ajuns să stingem lumina o oră ca să se producă o schimbare! Cele mai la îndemână acţiuni care respectă principiile Dezvoltării Durabile şi mesajul pe care încearcă participanţii la Earth Hour să-l transmită se referă la colectarea selectivă a deşeurilor, la economisirea energiei electrice (stingerea luminilor nu numai de Earth Hour, dar şi când părăsiţi camera, deconectarea aparatelor din priză atunci când nu le folosiţi) sau la susţinerea agricultorilor locali (e de preferat să cumpărăm din pieţele locale şi doar cât avem nevoie).

Ca să vă înscrieţi la Earth Hour, accesaţi http://www.ora-pamantului.ro. De asemenea, puteţi să vă înscrieţi şcoala sau compania, pentru ca sâmbătă, 23 martie, între 20:30 şi 21:30 să puteţi stinge lumina împreună!

Veţi participa la Earth Hour?

Anunțuri

Alatura-te discutiei...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te altor 662 de urmăritori

Follow Me on Pinterest
Instagram

A fost o eroare la preluarea imaginilor din Instagram. Va fi făcută o reîncercare în câteva minute.

Follow me on BlogLovin

Follow on Bloglovin

Postările mele de la începuturi până în prezent…

Contact Me

7797911894 e9a577ef4e m

Sigma Make-Up Brushes

Sigma Eyeshadow Bases

Free Shipping and 10% Discount on Beauty Products, Accessories and Clothing!

Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: