loloablestuff

Sânge Regesc – Vanora Bennet (RO only)

Posted on: 24 martie 2013


A trecut ceva timp (aproape o lună!!) de la prima recenzie postată în cadrul campaniei vALLuntar 2, iniţiată de Editura All şi ROMSILVA. Pentru prima carte, am primit un copăcel de plantat 🙂

books pic

Deşi de această dată am dat de o carte care m-a încântat din toate punctele de vedere, nu am avut cât timp mi-aş fi dorit eu la dispoziţie ca să o devorez din doar câteva lecturi, aşa că am cam tărăgănat-o!

Este vorba de romanul Sânge Regesc de Vanora Bennet, de profesie jurnalistă, dar în CV-ul căreia se găsesc mai multe romane istorice. Pe coperta din spate, romanul are următoarea descriere (cu care eu nu prea sunt de acord):

În anul 1420, o tânără prinţesă a fost dată în căsătorie cuceritorului neamului ei, Henric al V-lea. Ea este Catherine de Valois – o prinţesă franceză de sânge regesc. El este fiul uzurpatorului tronului englez. Proaspăt întors de pe câmpul de luptă, Henric vine să-şi ceară mireasa şi dreptul la tronul Franţei. Acum Catherine trebuie să devină regina unui om care se simţea mai bine la război decât oriunde altundeva şi soţia unui bărbat hotărât sa-i distrugă poporul. Izolată şi lipsită de prieteni, îl găseşte pe singurul om care putea înţelege prin ce trecea ea: un tânăr velş, Owain Tudor, la fel de rătăcit printre englezi cum era şi ea. Se întâlnesc două suflete pereche, dar această prietenie se va dovedi pe cât de irezistibilă, pe atât de primejdioasă.

De ce zic că descrierea nu este pe măsura cărţii? În principiu, pentru că:

1) Catherine l-a întâlit pe Owain întainte să-l întâlnească pe Henric şi să fie izolată la curtea engleză, velşul apărând în toate capitolele cărţii, pe când Henric apare doar sporadic

2) Catherine şi-a dorit să se mărite cu Henric pentru a scăpa de nebunia tatălui său şi de răutatea mamei sale, răutate care în final salvează situaţia şi îi dă curaj să lupte, Catherine ne-fiind o fiinţă voluntară sau obişnuită să îşi apere propriile interese, ci mai degrabă una care se roagă şi aşteaptă ca totul să se aranjeze într-un final aşa cum trebuie, mai ales deoarece considera că e sub sângele ei regesc, de o culoare purpurie şi mai limpede ca al oamenilor de rând să se preteze la jocuri de culise.

În ceea ce priveşte felul în care cartea e scrisă, o admir pe Vanora Bennet că şi-a făcut temele foarte bine, dar şi pentru talentul ei literar. Apar plot twist-uri exact acolo unde trebuie şi când trebuie (deşi rezolvările lor sunt puţin previzibile, dar asta tot datorită autoarei), acţiunea este lentă la început şi se accelerează spre sfârşit sub tehnica bulgărelui de zăpadă, dar ceea ce mi-a plăcut cel mai mult este cum a integrat mitul Ioanei d’Arc în acţiune şi cum a prezentat evenimentele din prisma englezilor care îşi doreau ca regele lor să fie recunoscut de către poporul francez, nu Delfinul cel renegat devenit rege în ilegalitate şi care şi-a atras furia propriei familii în mod dubios.

În concluzie, cartea este scrisă impecabil, a fost o lectură care m-a ţinut cu sufletul la gură şi, deşi cartea numără vreo 650 de pagini, mi-aş mai fi dorit să citesc încă atâtea. Poate un volum II?

Dacă doriţi să aflaţi cum şi cât de frumos se încheagă crâmpeiele pe care vi le-am divulgat mai sus, Sânge Regesc se găseşte pe site-ul editurii All la preţul de 39,9 RON, prea puţin pentru adevărata ei valoare.

Reclame

Alatura-te discutiei...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te altor 662 de urmăritori

Follow Me on Pinterest
Instagram

A fost o eroare la preluarea imaginilor din Instagram. Va fi făcută o reîncercare în câteva minute.

Follow me on BlogLovin

Follow on Bloglovin

Postările mele de la începuturi până în prezent…

Contact Me

7797911894 e9a577ef4e m

Sigma Make-Up Brushes

Sigma Eyeshadow Bases

Free Shipping and 10% Discount on Beauty Products, Accessories and Clothing!

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: