loloablestuff

Cum Alegem SPF-ul?

Posted on: 18 iulie 2014


Cam târziu vine postarea aceasta ştiu, dar motivul întârzierii este pentru că.. licenţă! 😦 Dar în sfârşit am scăpat şi sper că frecvenţa postărilor va mai creşte puţin *fingers crossed*

Disclaimer: postarea aceasta va fi plină cu linkuri către produsele iHerb, pentru că în ultima vreme mi-am făcut aproape exclusiv numai de acolo cumpărăturile de produse de îngrijire. De asemenea, pe iHerb puteţi vedea ingredientele produselor (nu multe site-uri oferă această posibilitate) şi puteţi citi recenzii ale altor utilizatori. Trebuie menţionat şi că iHerb este un site „verde” în sensul că preferă să comercializeze produse prietenoase cu mediul, certificate organic dacă se poate, şi, mai nou, a renunţat la a mai printa facturile, trimiţându-le pe mail, în schimb! YAY for environmental friendliness!

 iHerb uses 100% post-consumer recycled paper for 90% of all shipping boxes. Our bubble wrap is 40% recyclable, and we recycle virtually all packing materials received from manufacturers. All in the interest of a healthier, more sustainable planet!

Sursa

Am tot bătut apa în piuă despre importanţa SPF-ului, dar nu cred că am vorbit vreodată despre ce anume ne dă această protecţie solară. Pe din ce în ce mai multe ambalaje şi reclame se foloseşte expresia „filtre solare”. Consider că e bine spus „filtru” doar în cazul filtrelor chimice (organice). pentru că aceste substanţe captează o parte din radiaţia solară şi o absorb.

filtre minerale chimice organice inorganice SPF FPS organic inorganic filters actiune

Acţiunea filtrelor minerale (inorganic filters) şi a celor chimice (organic filters)

Sursa

Evident, cu cât factorul de protecţie solară este mai mare, cu atât mai mare va fi şi procentul din radiaţia solară captată.

Ce e SPF Cum alegem SPF Cat SPF

Sursa

Substanţele care asigură protecţia solară conţinute de un produs se găsesc pe lista cu ingrediente, de obicei trecute separat sub categora „Ingrediente Active”/”Active Ingredients”. Aşa cum s-a menţionat mai sus, ele pot fi minerale/fizice/inorganice (Dioxidul de Titaniu şi Oxidul de Zinc) sau chimice/organice (Avobenzona, Octinoxate, Octisalate, Octocrylene, Homosalate, Tinosorb S, Tinosorb M, Ensulizole, etc). Găsiţi la Pasagera o listă cu descrierea fiecărui filtru şi un tabel cu tipul de radiaţie (UVA/UVB) împotriva căruia apără.

Actiunea razelor solare UVA UVB straturile pielii protecţie solară SPF

Acţiunea razelor solare UVA şi a celor UVB

Sursa

 Aşadar, cele patru criterii după care eu îmi aleg produsele de protecţie solară:

  1. După tipul de radiaţie împotriva căruia vă protejează:  Dintre filtrele minerale, oxidul de zinc protejează mult mai bine împotriva întregului spectru (UVA şi UVB) decât dioxidul de titaniu. Dintre filtrele chimice, unele sunt doar pentru protecţia împotriva UVA (Avobenzona), altele doar pentru protecţia împotriva UVB (Homosalate, Octisalate, Octocrylene), iar câteva sunt „broad-spectrum” (atât împotriva UVA, cât şi împotriva UVB). Personal, mă feresc de produsele cu doar un singur ingredient activ şi care sunt marcate ca „broad-spectrum” pentru că acelaşi filtru poate fi extrem de eficient pentru UVB, dar să nu protejeze 100% şi împotriva UVA (spre exemplu, dioxidul de titaniu). Excepţia de la această regulă o fac pentru produsele cu oxid de zinc. În acest sens, sunt extrem de mulţumită de All Terrain, AquaSport, Broad Spectrum SPF 30 Lotion care conţine doar 16% oxid de zinc ca ingredient activ.
  2. După gradul de sensibilitate a pielii pe care încercaţi să o protejaţi: Filtrele minerale sunt mai potrivite pielii sensibile, cum este cea de pe faţă, pentru că riscul de blocare a porilor sau de iritare a pielii este mai mic. Filtrele chimice, ce blochează porii sau produc iritaţii şi alergii mult mai uşor, sunt mai recomandate pielii mai puţin sensibile, cum este cea de pe corp.
  3. După aspectul fizic al peliculei protectoare: De cele mai multe ori, filtrele minerale lasă peliculă albă la suprafaţa pielii dacă nu sunt procesate nano (Aubrey Organics, Natural Sun, Sunscreen, SPF 45 lasă o peliculă albă groaznică, dar All Terrain, AquaSport, Broad Spectrum SPF 30 Lotion nu lasă deloc, deşi ambele sunt pe bază de oxid de zinc), în timp ce filtrele chimice se confundă cu culoarea pielii.
  4. După textura produsului: În general, pentru faţă prefer produse de tip cremă sau loţiune, în timp ce pentru corp prefer produse-spray. Mare atenţie, însă, pentru că foarte multe produse-spray au alcool în compoziţie! Kiss My Face, Sun Spray Lotion, SPF 30 (filtre chimice şi minerale), Aubrey Organics, Kids Natural Sun, SPF 30 (filtre minerale), All Terrain (variantele Aqua Sport SPF 15, Kid Sport SPF 15 şi Kid Sport SPF 30 – toate cu oxid de zinc) nu conţin alcool.

În concluzie, pentru faţă folosesc loţiuni cu oxid de zinc care nu lasă peliculă albă, iar pentru corp am pus ochii pe unul din spray-urile de la punctul 4, pentru că nu mă deranjează filtrele chimice.

Voi ce produse de protecţie solară folosiţi?

signature LoloableStuff Blog

Etichete:

3 răspunsuri to "Cum Alegem SPF-ul?"

Ce tare e articolul ăsta! Chiar am să încerc şi eu Aqua Sport-ul, asta după ce termin Kiss My Face şi CC Cream-ul de la Physicians Formula 🙂

Apreciază

Mulţumesc! :* O să fac recenzie şi pentru Aqua Sport, cât de curând sper! 😀

Apreciază

Imi place articolul, este foarte informativ :X :*

Apreciază

Alatura-te discutiei...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te altor 661 de urmăritori

Follow Me on Pinterest
Instagram

A fost o eroare la preluarea imaginilor din Instagram. Va fi făcută o reîncercare în câteva minute.

Follow me on BlogLovin

Follow on Bloglovin

Postările mele de la începuturi până în prezent…

Contact Me

LoloableStuff is a Tweet Bird now <3

Eroare: Twitter nu a răspuns. Te rog așteaptă câteva minute și împrospătează această pagină.

7797911894 e9a577ef4e m

Sigma Make-Up Brushes

Sigma Eyeshadow Bases

Free Shipping and 10% Discount on Beauty Products, Accessories and Clothing!

%d blogeri au apreciat asta: